Gimsing klokkestabel

Klokkestabel ved Gimsing Kirke

Da der var overvejelser omkring at installere et automatiseret ringeanlæg, viste det sig at Gimsing Kirkes klokke var meget gammel og fin. For at passe ekstra godt på den gamle klokke, blev kunstner Erik Heide hyret til at lave et forslag til en ny klokkestabel der skulle rumme en ny klokke som aflastning for den gamle. Møller Nielsens Tegnestue blev bedt om at stå for visualiseringer samt projekt- og byggeledelse.

Granit og cortenstål

Erik Heide har udformet klokkestablen, med et markant moderne udseende der passer til det særlige indhold, men som samtidig er ydmyg over for placeringen ved siden af den gamle kirke af romansk oprindelse. Byggeri ved landets kirker er omfattet af Exner fredningen – og skal og bør udformes med respekt for de særlige omgivelser. Fotorealistiske tegninger, hvor klokkestablen indsættes på fotografier af den ønskede placering, udført af Møller Nielsens Tegnestue var et væsentlig redskab i beslutnings- og godkendelsesprocessen.

Tårnet står på 4 stk. 3 m høje 60x60cm granitsøjler og er udformet som en 3x3x3 m kube i cortenstål. Bag cortenstålsfacaden er der lydglas som delvist kan åbnes for at regulere lydstyrken. Klokkestablen har automatisk ringeanlæg, som kan fjernstyres fra kirken.

Den nye ca. 500 kg tunge klokke er støbt i Holland – udformet så klangen harmonerer med den eksisterende klokke, når der ringes på begge klokker ved særlige lejligheder.

Møller Nielsens Tegnestue har tidligere udformet en helhedsplan (2004) og en om og tilbygning af Gimsing menighedshus (2012). Se mere her. Erik Heide har udformet låger m.v. ved kirkegården – i samme stil og materialer som den nye klokkestabel.

Klokkestablen blev indviet d. 3. september 2017.

FACTS:
Bygherre:
Gimsing Menighedsråd
Sted:
Gimsing
Størrelse:
9 m²
Opført:
2017
Klokke hammer
Klokke
Kirkeklokke
Klokkestabel
Klokkehus i cortenstål
Kirkeklokke
cortenstål
Erik Heide
Gimsing klokkestabel
Visualisering
Modelfoto
Klokkestabel

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833