Tegl i sne

Bofællesskab i Ravnshøj

Opført i 1990 ved Jelling for Andelsforeningen Ravnshøj, som ønskede opført et i 1990 “lavenergi” bofællesskab i rustikke og holdbare materialer. Der er 14 boliger varierende af størrelse fra 70 – 110 kvm. omkring et fælleshus med storkøkken til fester og fællesspisning. Alle bygninger er opført i gule facadeteglsten med røde vingetagsten. Bebyggelsen fredet med bevarende lokalplan i 2003.

Hvorfor bofællesskab

“Vi ønsker at styrke naboskabet ved at have et funktionelt fællesskab, hvor man bor, dvs. gennem aktiviteter at udbygge og udbrede familiefællesskabet. Derved opstår et fællesskab, hvor det er naturligt at kunne yde gensidig hjælp og kunne kontakte andre efter behov, samtidig med at der er mulighed for at kunne være sig selv.”

Referat fra beboergruppemøde i 1989.

Fremtidens bofællesskab?

Også i dag kan det være relevant med bofællesskaber og stærke naboskaber. Bofællesskabet kan være to generationer i et dobbelthus, et seniorfællesskab, energi- og miljøoptimeret familie fællesskab eller noget helt fjerde. Arkitekt Rune Dybkjær er selv opvokset i et bofællesskab og har på egen krop oplevet kvaliteterne ved at udnytte styrken i naboskabet.

Hvis I ønsker at afsøge mulighederne for at etablere og udvikle et moderne bofællesskab vil vi meget gerne bidrage med tanker, erfaringer og ideer.

FACTS:
Type:
Privat bofællesskab
Bygherre:
Andelsforeningen Ravnshøj, 7300 Jelling
Sted:
Hvesager 21-49, 7300 Jelling
Størrelse:
1.468 m²
Pris pr. m²:
7.171,- eks. moms
Energi:
85 kWh / m2
Opført:
1990
Tegl i sne
Bofællesskab
Trappe
Have
Kvist
Tegl
Regnbue
Bofællesskab
1-sal
Ankomst

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833