Landhus

Moderne landhus

Moderne landhus

Uden for en landsby i nordvestsjælland har vi skabt en moderne fortolkning af en landbolig. Bygningen er udformet som en enkel saddeltagsbygning efter et 1000 års gammelt princip om lade i den ene ende og bolig i den anden. Der er dog ikke dyr i laden og indretning, detaljer og materialevalg er opdateret til et moderne udtryk.

Materialer og detaljer i høj kvalitet

Boligen opføres i gul facadesten og gult tegltag – laden er grå med zinktag og en facadebeklædning i naturtræ. Materialevalget er udformet så laden og boligen smelter sammen i glashuset, hvor belægningssten i gult tegl møder rumdelere, skyggegiver og inventar i træ.

I boligen er der kælet for detaljerne med eksempelvis designstikkontakter og et snedkerkøkken/inventar fra køkkenskaberne.

Orangeri – hus i hus – udestue – drivhus…

En af de store kvaliteter ved landboligen er det store glashus som binder lade og bolig sammen. Her er temperaturen altid en smule højere end uden for og så hverken regner eller blæser det. Det er med til at udvide brugsarealet i boligen og at forlænge sæsonen hvor man komfortabelt kan sidde og opleve udearealerne. Indbyggede solceller i glastaget er med til at producere strøm til boligen.

Vi har i flere projekter med gode erfaringer arbejdet med de kvaliteter ude-, inderum som drivhuse / orangerier – udestuer kan tilføje til en bolig. Et ofte stillet spørgsmål er “bliver det ikke for varmt?” – svaret er: Jo, det gør der!

Et mere uddybende svar fortæller dog også, at i de tilfælde hvor der er for varmt i glashuset, vil der være varmt nok til at man går helt ud og nyder haven i stedet. Overtemperaturen kan reduceres lidt med naturlig ventilation og evt. skyggegivere – i denne bolig, er solceller i glastaget med til at reducere solindfaldet lidt.

Når den danske sommer ikke er meget varm og solrig, er oplevelsen af drivhusene at de tilføjer mange ekstra dage hvor man kan sidde (næsten) ude.

FACTS:
Type:
Nybygget landbolig
Sted:
Nordvestsjælland
Størrelse:
141 m² bolig, 58 m² drivhus og 45 m² lade
Energi:
Lavenergi
Opført:
2018
Landbolig
Træ, zink og glas
Snedkerkøkken
Orangeri - solceller
Dobbelthøjt rum med ovenlys
Snedkerkøkken
Garderobeskab
Ovenlys
Facade i træ
Designkontakt og tapet
Glashus
Gult tegltag
Hus i hus
Landhus
Moderne landhus

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833