Hus i drivhus

Hus i drivhus

Hus i drivhus

…et uderum hvor det aldrig regner eller blæser og hvor temperaturen er et par grader varmere end omgivelserne.

Lyder det fristende?

Det er løsningen vi har tegnet med dette “hus i hus”, hvor en lille bolig i to etager er omgivet af et orangeri på 3 sider. Ude-/inde-rummet bruges både til at dyrke egne grøntsager, spise med naboer og overnatning under (glasoverdækket) åben himmel.

Bliver det for varmt i drivhuset? – ja, nogle gange, men så er det sommer hvor man i stedet tager ophold på terrassen helt ude og det meste af året opleves det som en behagelig løsning der forlænger sæsonen man kan sidde ude. Tagvinduer i drivhuset hjælper med at regulere temperaturen, der opleves ca. som i et sydfransk klima.

En bæredygtig løsning

I boligen er der taget en del bevidste valg i forhold til ressourceforbrug og hvilken livsstil der ønskes. Huset er på ca. 100 m² fordelt på to etager og dermed i den mindre skala til en familie – dette begrænser både energi- og materiale-forbrug til opførelsen og drift af boligen. Der er så vidt muligt valgt løsninger der har en lav langsigtet klimapåvirkning.

Der er valgt så lidt teknik som muligt og udluftningen sker som naturlig ventilation. Solceller på taget bidrager med grøn energi.

I området plantes kun lokal fauna og der sigtet efter at skulle bidrage til biodiversiteten blandt andet et rigt insektliv – og med et fælleshus er der rig mulighed for at indgå i et tæt fællesskab med naboer.

At stille spørgsmål til hvordan man lever

Projektet er et eksempel på at der kan findes spændende løsninger hvis der stilles spørgsmål til hvordan man ønsker at bruge og leve i en bolig. Det er en dialog vi meget gerne vil bidrage til, så ønsker I noget tilsvarende skal I ikke tøve med at kontakte os…

 

FACTS:
Type:
Bolig i drivhus
Størrelse:
100 m² + drivhus
Opført:
2023
vintønde
insektliv
altan
glastag
udeliv
ude-inde
himmel
solglas
Vask2
altan-drivhus
solceller-ventilation
træfacade
natursten
Hus-i-hus
glas-træ
planter
træ
Klinker
Nordfacade
glashus
træ-glas
Orangeri2
biodiversitet
terrasse
ankomst
Drivhus
gavl
gennemsigtig
Hus i drivhus

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833