Fuldmuret passivhus

Fuldmuret passivhus – monolitisk lavenergi

Det andet fuldmurede passivhus i verden

Villaen udfordrer på mange måder det klassiske passivhus med tagterrasse og carport skåret ud af den kompakte form og konsekvent brug af teglstenen som byggeteknisk og æstetisk materiale. En udfordrende opgave, som har skabt et unikt hus. Huset er det andet passivhus i verden, hvor både for og bagmur er opbygget i teglsten. Et eksempel på at teglstenen er en fleksibel og spændende bygningselement som også kan bruges til at skabe et fuldmuret passivhus.

Hædrende omtale

I 2009 skriver Struer Byfond følgende om boligen:

“Huset udmærker sig ved på enkel og forbilledlig måde, at tilpasse en klassisk dansk byggetradition til moderne international teknik. Næsten monolitisk hviler bygningen blandt fortids høje og tilfører et moderne boligområde en sjælden oplevet værdighed og ro. Kompetent rådgivning fra arkitekt og ingeniør har med stor håndværksmæssig indsigt og ambition, realiseret en markant, bæredygtig og tidssvarende bolig”

Udformning

Den markante form udnytter teglstenens tekstur som en slags dansk grundfjeld, der bryder op gennem den græsklædte bakke mellem fjord og gravhøje. Teglstenen bærer dæk og tag. Ideen om at opføre et fuldmuret passivhus, er således både en del af husets teknik, udtryk og identitet.

Huset indeholder underetage med carport, hall, bryggers, køkken-alrum, viktualierum og toilet og 1. sal med 3 værelser omkring stue og altan.

FACTS:
Type:
Fuldmuret passivhus
Bygherre:
Mette og Per Jakobsen
Sted:
Kjelding Høj 2, 7600 Struer
Størrelse:
275 m²
Energi:
15 kWh/m²/år
Opført:
2009
Omtaler:
Struer Byfonds hædrende omtale 2009
Facadedetaljer
Fuldmuret passivhus
Tegl og glas
Murværksdetaljer
Udsigt fra alrum
Passivhus muret
Tagterrasse
Passivhus i tegl
Tagterrasse med glas
Fuldmuret passivhus
Indbygget facade
Minimalistisk med maksimal udtryk
Lukket facade mod nord
Fuldmuret passivhus
Snit i kube
Passivhus
Monolit

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833