Folkets hus

Folkets hus + Struer Musikskole – Koncertsal og samlingssted i Struer

Folkets Hus har koncertsal med utrolig gode akustiske forhold, fuld udstyret scene, backstage-faciliteter, møde- og aktivitetslokaler, cafe og anretterkøkken. Folkets Hus er opført i betonelementer, udvendig isolering og beklædning med vedligeholdelsesfrie skærmtegl i 2 gyldne nuancer. Folkets Hus er et hus til fest og kulturelle aktiviteter og designet hertil.

Netop akustikken har været et fokuspunkt og et væsentligt designparameter – og Møller Nielsens Tegnestue allierede sig derfor med en af landets dygtigste akustikere – Niels Vilhelm Jordan (akustiker på bl.a. Sydney Opera House) – allerede inden skitseringen af bygningen begyndte. Med det akustiske grundlag i orden og inspiration fra blandt andet Nordens hus på Færøerne, blev bygningen designet omkring et optimeret lydrum.

Det er en glæde for os at Folkets Hus er ramme om en lang række musikarrangementer og at lyden ofte roses – eksempelvis da Fairport Convention 4. oktober 2017 fra scenen roste huset og arkitekten bag. Her citeret fra Dagbladet Holstebro Struer 5. oktober:

 “Dem, der har opført dette hus, fortjener en medalje. Lyden er fantastisk, lød det fra Dave Pegg, som blev bassist i Fairport Convention i 1970”

Tegltorvet er udformet af Preben Skaarup landskabsarkitekt MAA og fik tildelt bygningsprisen bl.a. med bemærkningerne:

“Tegltorvet roses for sin evne til i helhed og detalje at fremhæve sine omgivelser, herunder ikke mindst torvets nyeste bygning Folkets Hus”.

En anden af torvets bygninger – Struer Musikskole er også tegnet af Møller Nielsens Tegnestue.

FACTS:
Type:
Koncertsal
Bygherre:
Struer Kommune
Størrelse:
242 m²
Energi:
77 kW/m2
Opført:
2005
Folkets hus
Facaden spejler torvet
Folkets hus
Facade i tegl
Folkets hus Struer
Nat Folkets hus
Facadetegl
Folkets hus
Musikskolen
Struer Musikskole
Nattestemning Struer

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833