facadeisolering med tegl

Effektiv efterisolering med teglfacade

Sammen med Teknologisk Institut og teglbranchen har Møller Nielsens Tegnestue udviklet et nyt koncept til efterisolering af murede facader. Energirenoveringen får husene – typisk parcelhuse fra 60’erne og 70’erne til at leve op til nutidens energikrav.

En væsentlig pointe i projektet er at husene fornyes med en ny teglfacade – klassisk kvalitet med mulighed for en modernisering af udtrykket.

Højeffektiv isolering – slank konstruktion

Den eksisterende formur nedrives og der opføres en ny slankere teglfacade. Dette giver ekstra plads til moderne højeffektive isoleringsmaterialer – og resultatet er væsentligt bedre energiegenskaber. Den nye formur kan opføres på den eksisterende sokkel eller der kan opnås en yderligere forbedring af isoleringsevnen ved at mure formuren på et vinkeljern monteret på soklen.

Konceptet med den slanke formur og de nye isoleringstyper giver mulighed for en markant bedre isoleringsevne stort set uden at øge den originale murs tykkelse. Samtidig vil der være en væsentlig reduktion af kuldebroer i konstruktionen og huset får en helt ny teglfacade. Resultatet er en øgning af husets salgsværdi, forbedring af indeklimaet og en reduktion af energiomkostningerne til varme i boligen.

Prøveprojekt – efterisolering i praksis

Et pilotprojekt med udskiftning af facademur på et parcelhus fra 1956 på Thyholm er netop afsluttet. Her er opført nye ydermure med en ny type mursten som er 78 mm tykke (mod normalt 108 mm) – og formuren er flyttet 60 mm ud, men båret af den eksisterende sokkel. I forbindelse med renoveringen har vi herudover efterisoleret tagetagen efter et nyt princip med tilsvarende kvaliteter og som arbejder rigtig godt sammen med facadekonceptet.

Facader i tegl

En stor del af de danske parcelhuse fra 60’erne og 70’erne er udført i tegl – med konceptet gives en mulighed for en effektiv energirenovering der samtidig bevarer udtryk, tradition og kvaliteten i det murede byggeri. Møller Nielsens Tegnestue vil gerne medvirke til at bevare traditionen for muret byggeri i Danmark – samtidig med at der bygges energieffektivt (se også “verdens andet fuldmurede passivhus“). Kontakt os gerne, hvis I vil høre mere om konceptet eller hvis I skal have renoveret/energieffektiviseret jeres bolig.

Projektet “Nyt koncept til efterisolering af murede facader med tegl”

Er udført i samarbejde med Teknologisk institut, Randers Tegl, Thyholm Murer A/S, ekolab og Kalk- og Teglværksforeningen af 1893.

Download mere detaljeret beskrivelse af projektet på vores downloadside

FACTS:
Type:
Efterisolering af facade med tegl
Bygherre:
Udviklingsprojekt i samarbejde med Teknologisk Institut og Teglbranchen
Opført:
2014
efterisoleret-teglfacade
facade-i-tegl
Isolering
Kingspan-isolering
koldt_udenfor
Rulskift
rulskift-3
sokkel-tegl
taglægning
Tagsten-gavl
teglfacade
vindue-tegl
gesims
facadeisolering med tegl

ØNSKER DU NOGET TILSVARENDE?

Book et uforpligtende møde her eller ring til os på 9785 0833