Nyt team på tegnestuen

MNTARKITEKTER v. Jens Kristian og Rune

Møller Nielsens tegnestue blev til Møller Nielsens tegnestue

Fra januar 2022, skete der lidt ændringer på arkitektkontoret:

Efter at have ledet Møller Nielsens tegnestue i 24 år, trådte arkitekt Per B. Clausen et skridt tilbage og overlod ledelsen af tegnestuen til yngre kræfter.

Det er arkitekt Rune Dybkjær og bygningskonstruktør Jens Kristian Tonsberg, der slog skrivebordene sammen og sikrer kontinuiteten i Møller Nielsens tegnestue. Rune har siden 2013 været en fast del af tegnestuen, og Jens Kristian Tonsberg har i 4 år drevet egen arkitektvirksomhed Arkiton i Holstebro.

Et ’nyt’ hold
På samme måde som Per og Rune har arbejdet sammen i mange år – hver med deres specialkompetencer og profil, arbejder Rune og Jens Kristian sammen med hver deres kompetencer og profil med udgangspunkt i kontorets nuværende beliggenhed i Business Park Struer.

Rune er hovedkraften i den kreative del tegnestuens arbejde, især med udviklingen af projekter og udarbejdelse af tegningsmateriale. Så her vil tegnestuens kunder ikke opleve de store forskelle, når der fremover står direktør på visitkortet: Funktionelle og oplevelsesrige byggerier er stadig visionen og projekterne, der er lidt ud over det sædvanlige, udvikles fortsat når det matcher kundernes ønsker.

Jens Kristian bidrager med erfaringer og kompetencer, der ligger tættere på Pers profil og arbejdsområder, især i de senere faser af byggeprojekterne. Med baggrund som bygningskonstruktør og mere end 20 års erfaring fra byggebranchen, blandt andet med eget byggefirma, er det en rolle Jens Kristian indtil i dag har udført i eget firma. Fremadrettet får han hovedansvaret for denne del af tegnestuens arbejde.

Jens Kristian vil i en overgangsperiode kunne trække på Pers viden om konkrete projekter og tegnestuens arbejdsmetoder, så tegnestuens erfaringer og tilgang bliver udgangspunkt for den videre udvikling.

Det ’grå guld’ er guld værd
Selv om fødselsattesten siger at en pension er en mulighed, er det ikke planen at Per stopper med det samme. Per får mulighed for at trappe ned, men i første omgang er der arbejde til både Rune, Jens Kristian og Per med at løse tegnestuens igangværende opgaver og sikre, at kunderne oplever den høje kvalitet, der altid har været tegnestuens ambition.

Tegnestuen kommer også på længere sigt til at kunne trække på Pers arbejdskraft og erfaring. Det ’grå guld’ er i denne sammenhæng virkelig guld værd, så det er planen at både Per og tegnestuen får glæde af en ’senioraftale’ så længe energien og lysten er til stede.

  • Faktisk håber vi, at Per stadig kigger forbi tegnestuen som 90-årig og indgår i en spændende faglig diskussion om tegnestuens projekter, udtaler Rune Dybkjær.

Det umuliges kunst er stadig ambitionen
Igennem årene er Møller Nielsens tegnestue blevet kendt for at kunne løse de lidt svære opgaver, der kræver, at man tænker anderledes. Her blev lavenergi og bæredygtighed et mantra før mange overhovedet havde hørt om det. Det handler altid om kvalitet og om at sætte kvalificerede fingeraftryk på byggerier – fra de første skitser til bygningerne står færdige. Det ændres der ikke på med det nye setup.

  • Vi vil fortsætte med at udvikle vores tilgang med ny viden og løsninger, skræddersyet til de enkelte opgaver – men de grundlæggende værdier forbliver intakte. Når man udvikler byggerier, skal der tænkes langsigtet: En nybygget bolig skal gerne være relevant om 100 år! Derfor er det på en gang vigtig at være konservativ og bygge på erfaringer, men samtidig at være opdateret med ny viden og turde designe visionære løsninger, der peger fremad, slutter de to ejere.

Der er allerede flere spændende projekter på vej, og en bygherre, der ønsker kvalificeret rådgivning, er altid velkommen på tegnestuen.

Foto: Per B. Clausen, Jens Kristian Tonsberg og Rune Dybkjær ved Oddesundtårnet. Fotograf: www.anderstraerup.dk