Fuldmuret-passivhus

Dansk arkitekt i Norge

Rådgivning uden moms og merværdiafgift

Da vi fik en forespørgsel om vi kunne tegne et muret lavenergihus nord for polarcirklen undersøgte vi hvilke vilkår der er gældende som dansk arkitekt i Norge. Via det danske konsulat i Oslo fik vi oplyst at private bygherrer i Norge ikke skal betale moms eller merværdiafgift af vores ydelser (se advokatens brev her). De aktuelle regler kan dog være ændret siden så det er relevant at tjekke om det fortsat er gældende. Med en dansk timeløn på 850 dkr. og kan det dog under alle omstændigheder være interessant at importere en dansk arkitekt.

Vi vil meget gerne hjælpe norske bygherrer med det vi er gode til: At tegne lavenergi boliger i høj kvalitet.

Især ved lavenergibyggeri, muret byggeri eller i de helt eksklusive villaer kan det være relevant at benytte vores viden og rådgivning – kontakt os uforpligtende for at høre mere om mulighederne: mnt@mntarkitekter.dk

Rejser og transport

Vi besøger gerne Norge – både i vores ferier og i forbindelse med projekter.

I udviklingen af et byggeprojekt vil det typisk være relevant med et opstartsmøde, hvor vi ser byggegrunden og snakker projektet igennem – det kan dog gøres på afstand ved opgaver af mindre kompleksitet. Senere i processen kan det i visse tilfælde være relevant med et eller flere møder hvor I besøger os i Danmark eller hvor vi tager til Norge igen. Det meste af kommunikationen vil dog ske pr. telefon, post og mail.

I alle projekter vil vi lave et samarbejde med en lokal/Norsk ingeniør/entreprenør, som har en national godkendelse og som kan varetage den stedsspecifikke rådgivning og dermed være med til at holde rejseudgifterne nede.

Hvad gør I når I vil have os til at tegne et hus til jer i Norge?

Send en mail, med en kort beskrivelse af jeres projekt – eller ring direkte til vores arkitekter og hør nærmere om mulighederne. Det er gratis og uforpligtende.

Vi kan kontaktes her eller på telefon:

+45 9785 0833